Gőzkabinok

A gőzkabin

 

 

gőzkabin

 

A gőzkabin  kellemes hangulatot biztosító,kerámiával vagy mozaikkal burkolt fal- és ülőfelületű kabinban, 40-500 C hőmérsékleten, gyakorlatilag  gőzben történik a fürdőzés. Ellentétben a finn szaunával , ahol  száraz forró a  levegő, a gőzkabinban gyakorlatilag     100%-os a relatív páratartalom.

 gőz

 

A szükséges gőzmennyiséget, automatikus működtetésű elektromos gőzgenerátor fejleszti. Fontos tudnivaló az hogy a gőzgenerátorhoz  feltétlenül lágy vizet kell biztosítani.

Kiegészítő berendezésként felszerelhető a légutakra igen kellemesen ható illatadagoló rendszerrel. További lehetőség van fokozni a gőzkabin nyújtotta élményt különböző  világítások beépítésével. Ezek lehetnek különböző ledes világítások, fényszalagok, üvegszál optikás fényforrások.

A gőzkabin az egészségünkre nagyon kedvező hatást gyakorol. A magas páratartalomnak és a hőmérsékletnek köszönhetően a gőzfürdő a következő betegségek enyhítésében a leghatásosabb: hörghurut, tüdőasztma, felső légúti hurut, rekedtség, köhögés, torokfájás, régóta tartó reumatikus panaszok és izületi fájdalmak. Emellett javítja a bőr vérellátását, kiváló a száraz repedezett bőrre.

 gőzkabin.1