Medencefedések

Mért kell lefedni a medencét?

A medence működése közben jelentős energiaveszteség lép fel. Ennek 70-75%-a párolgás formájában jelentkezik, ez az a tényező ami legtöbb hőt vonja el a medencétől. A medencetakarások használatával jelentősen csökkenthetjük a medence fenntartási költségeit mivel az energiavesztés 85-90 % át okozó tényezőket csökkentjük. Mik ezek a tényezők?  A már említett párolgáson kívül, csökken a párolgás okozta vízveszteség, csökken a medence hősugárzása, ezáltal lassul a víz lehülése. Ezeken a tényezőkön kívül nagyon fontos az is hogy jelentősen csökken a vegyszerfelhasználás mennyisége, mivel nincs akkora külső terhelésnek kitéve a medence. A beltéri medencéknél még nagyobb költségcsökkentő tényező a medencetakarás, mert a párátlanító berendezésnek az üzemideje lecsökken, valamint eseteként kisebb teljesítményű berendezés is elegendő lehet.

 

Medencetakarás típusoktakaró
 

1. Szolárfólia takaró/buborékfóliás takaró/

 

Régóta ismert takarási forma. Kül és beltéri medencéknél egyaránt alkalmazható, általában a viszonylag olcsó árfekvése miatt közkedvelt.Jó hő és páraszigetelő hatású. Különböző vastagságban kapható. Általában egy medence melletti műanyag vagy fém csörlőszerkezettel célszerű használni. A fólia 4-5-és 6 méteres szélességben kapható.

 

2. Úszó redőnylamellás takarás                                                                                                               OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Az utóbbi 5-6 évben egyre jobban teret hódít hazánkban is már az úszó  redőnyös takarás valamilyen formája.Kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható, bár igazából a beltéri medencéknél ajánlott. A redőnylamellás takarás akár egy gombnyomással működésbe hozható. Amennyiben van megfelelő alátámasztás a medence szélén akkor akár egy felnőtt ember súlyát is elbírja a takarás. Kiváló hőszigetelő hatású.

Aquasafe Premium Plus 3.5x20m - DBH (1)

 

 

 

 

Polikarbonát medencefedések