Polipropilén medencék

A polipropilén medencék vagy köznapi nevén “műanyag medencék” gyártásának és telepítésének hosszú több évtizedes hagyománya van az uszodatechnikai cégek palettáján. Cégünk is forgalmaz ilyen medencéket változatos formákban és méretben.

A polipropilén medencék legnagyobb előnye, a viszonylag olcsó ár, valamint a gyors telepíthetőség.

Önmagában ez a két tulajdonság tette népszerűvé ezt a technológiát, azonban érdemes beszélnünk a hátrányokról is.

Sajnos hiába a jó minőségű UV kezelt alapanyag önmagában a polipropilén anyag nem időtálló, sem szerkezetileg sem esztétikailag.

Ez  a gyakorlatban  azt jelenti hogy 2-3 év elteltével már szemmel látható szín elváltozások és fakulások keletkeznek a víz felszín feletti részekben és a medenceperemen majd az évek múlásával a medencetesten is..A   polipropilén medencéknél  a hőtágulása igen nagy, ezért az évek múlásával először a víz felszíne felett , majd a víz felszín alatt előfordulhatnak repedések a hegesztések mentén, az anyag hullámosodhat, deformálódhat.  Ezek sajnos nem javítható hibák , ezeket a medencetest fóliaburkolásával vagy új medencetest telepítésével tudjuk megoldani.

A végeredmény tehát vegyes képet mutat. Ha gyorsan és viszonylag olcsóbb medencét szeretne akkor tudjuk javasolni a poliproplién medencéket, de figyelembe kell venni a felsorolt sajátosságait ennek a technológiának.